Let’s meet: Boekenavond

Let’s meet: Boekenavond

Luister wordt alweer het vijfde boek van de HVN Boekenclub. De boekenclub – of boekenavond – bestaat inmiddels een jaar. We hebben een drietal romans met een politieke lading besproken, en hebben nu behoefte aan iets meer luchtigheid: Joost de Vries, met ‘Hogere Machten’ was de laatste keer het thema. Een roman in een historische setting, een verhaal wat voor de één las als een trein, en wat voor de ander soms lastig door te komen was. Er was weer genoeg om te bespreken!

En nu dus Luister. Deze roman is genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2024. Uit het juryrapport: ‘IJzersterk geschreven boek, dat je tot de laatste bladzijde in zijn greep houdt. Er staan zinnen in van grote schoonheid, het kent diepgang en zet aan tot wrang-melancholische bespiegelingen […] magistrale roman […].’

Uit de recensies:
‘Onweerstaanbaar beschrijft Sacha Bronwasser het Parijse leven in een roman die tot nadenken stemt. Bronwasser wekt Parijs tot leven in deze sterke roman over een au pair. Soepel en trefzeker voert ze de spanning op.’ (5 sterren, de Volkskrant)

‘Luister, de tweede roman van Sacha Bronwasser, neemt de lezer mee naar het Parijs van de jaren tachtig en nu, in een zinsbegoochelende zoektocht naar identiteit, vriendschap en schuld.’ (Trouw)

Luister is unaniem uitgeroepen tot één van de beste boeken van 2023, de keuze was voor ons eigenlijk niet zo moeilijk. Je kunt nog meelezen! We komen (pas) op 3 november bij elkaar. Dat is een zondagmiddag, vanaf 16.00 uur. We bespreken het boek en rond 18.00 eten we samen. Interesse? Graag aanmelden bij Ingrid van Leeuwen (0624566177).