Column Judith Jansen – oktober 2024

Column Judith Jansen – oktober 2024

Wat een groot succes was de september bijeenkomst. Nu ben ik altijd al trots op HVN, maar deze avond extra. Sommige leden die al langer niet geweest waren, voelden direct weer het warme bad dat wij met elkaar vormen. Dat warme bad is echt bijzonder. En ook altijd het uitgangspunt geweest: een podium voor hoger opgeleide vrouwen, waar ze zich veilig voelen, kunnen ontspannen en samen kunnen lachen. Nou, daar slagen we al bijna 45 jaar heel goed in.

Onlangs heb ik van Henrique een tas met archief gekregen. Al bladerend door dat archief realiseerde ik me hoeveel van de huidige leden in het verleden een actieve rol speelden in bestuur en commissies. Tel dat op bij de leden die op dit moment een actieve rol spelen en zie hier hoe dat warme bad ook warm blijft. Door samen verantwoordelijk te zijn en samen HVN neer te zetten.

Het leuke is dat er afgelopen jaren veel extra activiteiten geïnitieerd zijn waar HVN leden elkaar op een andere manier ontmoeten dan op de reguliere avonden. Wandelen, naar de film, lezen; en ik hoorde suggesties opborrelen voor musea en golf. Mooie en waardevolle initiatieven om het netwerk in andere samenstellingen en vanuit een ander perspectief bij elkaar te brengen. Dat leidt vanzelf tot andere inspiratie en andere verbinding.

We zijn altijd op zoek naar nog meer leden die willen bijdragen aan dit warme bad. Er komen bestuurswisselingen aan (secretaris, bestuurslid nieuwe leden), maar ook de commissies kunnen altijd versterking gebruiken. En vergeet niet het lustrum volgend jaar. Het wordt alleen een succes door inzet van onszelf. Dus word je ook zo blij van dat warme bad? Lees de oproepen in deze nieuwsbrief en meld je aan.

Stiekem (of eigenlijk niet stiekem) hoop ik ook dat de bijeenkomst van september bij veel leden naar meer smaakt en we de opkomst per avond omhoog zien gaan. Want het is zo leuk met elkaar, daar wil je vaker bij zijn. En de oktober bijeenkomst wordt bijzonder, want we hebben een toppolitica gestrikt die haar licht laat schijnen op de kracht van het netwerk. Zie ik je daar?

Hartelijke groet, Judith