Op maandag 17 januari 2022 troffen we elkaar digitaal in de keuken tijdens het Nieuwjaarsevent. We werden hartelijk ontvangen door een enthousiaste kok die ons stap voor stap meenam in het maken van een groene shakshuka, een Noord-Afrikaans groentegerecht met eieren, geserveerd met zelfgemaakt flatbread. Een aantal van ons kenden het gerecht al en serveerden dit ook wel eens tijdens het ontbijt of de lunch. Leuk om mee te variëren!
We gingen aan de slag met nieuwe snijtechnieken, kregen handige tips en leerden nieuwe ingrediënten. Iedereen deed fanatiek mee. Soms iets te enthousiast met de baharat, maar dat mocht de pret niet drukken. Met een beetje yoghurt was de shakshuka nog te redden. Het maken van flatbread zorgde eveneens voor de nodige uitdagingen. Waar de één met gemak zes overheerlijke flatbreads had gecreëerd, bleef de ander steken bij twee stukjes en sommigen hielden zelfs aan het eind van de rit nog ingrediënten over. Toch zagen alle borden er uiteindelijk heerlijk uit! De avond eindigde met een kleine groep online wat zorgde voor veel interactie met de nieuwe leden. Kortom, een heerlijk avond waar we hebben gelachen, een kijkje in elkaars keuken hebben genomen, elkaar beter hebben leren kennen en ook nog wat hebben opgestoken van de chefkok.
Marianne Nijenbanning en Irene Nollen